Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långpannebröd med hasselnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 1/4 paket jäst, färsk eller torr
  • 4 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker eller honung
  • cirka 10 dl rågsikt
  • 2 dl nötter

Smaksättningar

  • 2 tsk stött anis och fänkål
  • torkad frukt och nötter

Så här gör du

  1. På kvällen:
  2. Smula jäst i bunke och lös upp den med ljummet vatten.
  3. Tillsätt smör, salt, socker och eventuell smaksättning.
  4. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en jämn deg.
  5. Stjälp upp degen i en mindre smord eller klädd långpanna cirka 30x20 cm. Tryck ut degen så den täcker hela formen. Skär ett rutmönster cirka 5x3 cm eller så stora som bröden önskas. Täck långpannan med plastfilm och/eller handduk så att det inte kommer in för mycket luft och torkar ut degen.
  6. På morgonen:
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet långt ner tills det fått fin färg, cirka 15 minuter. Ta ut, stjälp upp och låt svalna på ett galler.