Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långpannebröd med frön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 79 st har redan röstat

Ingredienser

24 stycken
  • 4 ägg
  • 1/2 burk kesella, 10 %
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk brödkryddor
  • 1/2 tsk salt
  • 60 g sesamfrön
  • 60 g kruskakli
  • 1/2 dl linfrön
  • 50 g smält smör
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 70 g solrosfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
  3. Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
  4. Strö på pumpafrön och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Skär brödet i rutor. Förvara i en plastpåse eller i frysen.
3 kommentarer om "Långpannebröd med frön"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till a-c ljungberg

      Hej,
      En burk kesella om 250 gr är vanligast. Och 125 gr bör räcka till det här receptet.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Kristina Cleber
    Kristina Cleber

    Jättegott bröd och superenkelt att göra! Jag hade inga sesamfrön men hade i finhackade mandlar i stället vilket också funkade!