Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokta rulader

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skivor nötinnanlår
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • färsk timjan plockade blad
  • färsk bladpersilja
  • färsk oregano
  • 1 tsk Chili flingor
  • 1 msk kapris
  • dijonsenap
  • olivolja
  • salt & nymald svartpeppar
  • 1 morot tunt strimlad
  • 1 röd paprika tunt strimlad
  • 1 palsternacka tunt strimlad
  • 1 rödlök tunt strimlad
  • 1 glas rött vin
  • 5 dl grädde
  • 2 msk kalvfond koncentrerad flytande
  • 1 glas vatten
  • gräslök fint skuren
  • 1 msk svartvinbärsgelé

Så här gör du

  1. Börja med att lägga vitlöksklyftorna i folie och ringla över lite olivolja. Baka klyftorna sedan i ugnen i ca 30 min på 200 grader. Medan vitlöksklyftorna är i ugnen så kan du förbereda rotsakerna som skall fylla ruladerna. Skiva tunna strimlor och lägg åt sidan. Riv ned tomatköttet i en mortel och mosa samman det med 1 msk olivolja, de rostade vitlöksklyftorna, chili flaggorna och salt & peppar. När du har fått en paste, blanda då i de finhackade örterna och kaprisen. Blanda ut med lite mer olivolja om det blir för tjockt.
  2. Lägg ut en skiva innanlår och bred ett tunt lager med senap på köttet. Lägg även en liten klick med vitlöksblandningen och bred ut över köttet. Långt upp i ena hörnet lägger du en blandning av rotgrönsakerna (tänk på att inte ta för mycket) och sen rullarna du köttet. Trä sedan upp ruladen på två träspett eller två tandpetare.
  3. Salta och peppra utsidan av köttet och stek dem kort i en het stekpanna i olivolja och smör. Lyft ur allt kött och lägg dem i en gryta. Häll vinet i stekpannan och reducera ned, häll sedan på vattnet, fonden och grädden och koka samman. Smaka av med lite extra salt och peppar och gelén.
  4. Häll såsen över köttet i grytan och låt koka sakta under lock i ca 1 timme så köttet hinner bli riktigt mört. Strö över hackad persilja och gräslök precis innan servering.
  5. Servera med pressad potatis, pressgurka, gelé och vitlöksfrästa haricoverts. Bon appétit!
2 kommentarer om "Långkokta rulader"
  • Dagroise
    Dagroise

    Fantastiskt gott. Mina rullader låg i grytan och puttrade i gott och väl 2 timmar. Tips: använd mixer till både sås och rotgrönsaker, går mycket snabbare. Och med fördel kan man använda Mutti burktomater som verkligen smakar tomat istället för de urvattnade och totalt smaklösa tomater som man tyvärr hittar i alla grönsaksdiskar. /Dag

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Dagroise

      Hej Dag, vad kul att du gillade receptet. Och stort tack för dina tips! Mvh Mitt kök-redaktionen