Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt lammlägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Lammlägg

  • 700 g lammlägg
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st palsternacka hackad i bitar
  • 2 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor, krossade med knivbladet
  • 4 dl oxbuljong
  • 6 dl rött vin
  • rapsolja att fräsa i
  • några kvistar timjan
  • några kvistar färsk rosmarin

Så här gör du

  1. Salta och peppra lammlägget och bryn det i olja.
  2. Värm ugnen till 90 grader.
  3. Lägg lägget i en gryta som är ungsfast.
  4. Tillsätt buljong, vin grönsaker och kryddor i grytan.
  5. Ställ grytan i ugnen och låt den stå i minst 10 timmar, tex över natten. Kolla så att lägget är mört och mjukt och lossnar från benet. Ta upp lägget, håll det varmt, sila såsen och koka ner den ungefär till hälften.
  6. Servera med såsen och grönsaker, exempelvis blomkålsmos och harricot verts.