Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt lammlägg med balsamico

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En väldigt praktisk bjudrätt eftersom köttet sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 små lammlägg
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 4 rödlökar
  • 3 hela vitlökar
  • färska örtkvistar, till exempel rosmarin och timjan
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 ⁄2 flaska rödvin
  • 2 –3 msk flytande honung.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en stor ugnsfast form.
  2. Skala och dela rödlökarna. Dela de hela vitlökarna tvärsöver.
  3. Lägg rödlök, vitlök och örtkvistar runt köttet. Häll på balsamvinäger och vin.
  4. Täck med aluminiumfolie. Stek köttet i ugnen tills det är mört och faller från benen, cirka 1 3⁄4 timme. Ös läggarna några gånger under tiden.
  5. Blanda honungen med 2–3 matskedar av stekskyn. Pensla läggarna med honungsskyn. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta.