Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt kyckling med spenatsallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling, 1-1,2 kg
  • 50 g smör
  • 1 gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 70 g spenat
  • 100 g små gröna ärtor
  • 100 g stjälkselleri
  • 120 g 120 sockerärtor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Till servering

  • 150 g brieost
  • 80 g björnbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120°.
  2. Dela kycklingen i bitar. Lägg smöret i skivor i botten av en ugnsfast form med lock.
  3. Skär löken i båtar och lägg ovanpå smöret. Lägg sedan i kycklingdelarna.
  4. Pressa vitlöken och strö över kycklingen. Ringla över olivoljan och salta och peppra.
  5. Låt kycklingen stå i ugnen 4-5 timmar.
  6. Lägg spenaten på ett fat. Häll hett vatten över de gröna ärtorna på spenaten.
  7. Strimla sellerin och sockerärtorna och strö över salladen. Blanda olivolja med vinäger, salt och peppar och häll över salladen.
  8. Ta ut kycklingen ur ugnen och fördela bitarna. Ta vara på stekskyn och skeda ut över kycklingen. Servera med björnbär och brieost.