Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt kyckling med jordärtskocksröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 3 msk olivolja till grytan

  • 600 g kycklingfilé

  • 2 vitlöksklyftor

  • 50 g smör

  • salt och peppar

  • 2 tsk torkad timjan

  • 1 tsk torkad rosmarin

  • 100 g jordärtskocka

  • 1 äggula

  • 2-3 tsk citronsaft

  • 1 1/2 dl neutral rapsolja

  • 200 g sparris

  • 3 msk olivolja

  • 70 g salladsblad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Ringla olivoljan i grytan och lägg ut kycklingfiléerna. Skiva vitlöken och strö ut den på kycklingen. Hyvla smöret över kycklingen och salta och peppra. Strö över timjan och rosmarin. Ställ in i ugnen cirka 2 timmar.
  3. 
Skala jordärtsskockan och skär den i bitar. Koka mjuk, häll av vattnet och låt svalna.

  4. Mixa jordärtsskockan tillsammans med äggulan och citronsaft. Häll i oljan lite i taget och mixa till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar.

  5. Skär av det nedersta på sparrisen och koka den ett par få minuter. Lägg upp dem på ett fat och ringla över olivolja. Salta och peppra lite.

  6. Servera kycklingen med sparris, jordärtsskocksröra och salladsblad.