Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt kalvkött i tomatsås med gnocchi

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • ca 700 g benfri kalvrygg eller kalvbog
  • 1 kg färsk gnocchi, färdigköpta

Tomatsås

  • ca 2 förpackningar/burkar passerade tomater á 350 g
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 ⁄2 dl basilikablad strimlade
  • 1 ⁄2 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • färskriven parmesanost av god kvalitet
  • finhackad persilja för att strö över portionerna

Så här gör du

  1. Skär köttet i ca 4 bitar.
  2. Värm upp olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, och fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i köttet och bryn det lite lätt runtom.
  3. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
  4. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 3-4 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med vatten.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen och servera den nykokt, direkt på tallrikarna. Skeda över rejält med tomatsås och kött.
  6. Riv över färskriven parmesanost, strö över persilja, ät och njut.