Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt högrev med fänkålsgratäng


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 3 vitlöksklyftor

  • 600 g högrev

  • 4 msk olivolja
  • 
100 g smör

  • salt och peppar

  • 300 g fänkål

  • 2 gula lökar

  • 3 msk olivolja

  • 2 dl riven parmesanost eller liknande ost

  • 1 dl majonnäs

  • rivet skal av 1 citron

  • 70 g salladsblad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Skär vitlöken i tunna skivor. Ringla olivoljan i botten på en ugnsfast gryta och lägg ut vitlöken.
  3. 
Lägg köttet i grytan och hyvla smöret ovanpå. Salta och peppra.

  4. Låt köttet stå i ugnen med lock på i 5-6 timmar. Dra sedan isär bitarna med två gafflar.

  5. Höj värmen på ugnen till 200 grader.

  6. Skär fänkålen och löken i tunna skivor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Salta och peppra.
Blanda den rivna osten med majonnäsen och citronskal. Sprid ut blandningen över fänkålen. Låt stå i ugnen i 20 minuter.
  7. 
Servera högreven med fänkåls­gratängen och salladsblad.