Logga in här

Långjästa frukostbröd – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 6 dl vetemjöl special
  • 1 dl durumvete
  • 1 tsk havssalt

Så här gör du

  1. Rör ut jästen med vatten först. Blanda därefter ner mjöl och salt. Blanda ordentligt till en lös deg. Täck med plastfilm och ställ i rumstemperatur över natten i cirka 8-10 timmar.
  2. Sätt ugnen på 275°. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Vik degen över varan ett par gånger till en avlång rulle. Jäs degen på bakbordet i cirka 30 minuter.
  3. Dela degen i portionsbitar cirka 5 cm långa och lägg på bakplåtspapper. Ställ in bröden i mitten av ugnen. Spruta över vatten och sänk genast värmen till 225 grader.
  4. Grädda i 15-20 minuter tills bröden fått gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna på galler.