Logga in här

Långbakad fläsksida

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 260 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • ca 700 g Sidfläsk
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • ½ färsk timjan
  • ½ dl äppelmust (kan uteslutas)
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Starta ugnen på 125 grader
  2. Lägg köttet med köttsidan uppåt
  3. Salta och peppra ordentligt och massera gärna in kryddorna i köttet
  4. Vänd köttet
  5. Skär rutmönster i svålen med en vass kniv
  6. Lägg köttet i en ugnsfast form
  7. Gnid i svålsidan med timjan och rosmarin
  8. Ringla över honung
  9. Tillsätt äppelmusten i botten på formen (kan uteslutas om man vill)
  10. Tillaga köttet i mitten av ugnen minst 4 timmar