Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammtagine med kumquats

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g-1 kg benfri lammstek
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 1/2 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 200 g kumquats
  • ca 1 dl mandel
  • 2 tsk flytande honung
  • ca 1 tsk harissa
  • 1 koriander

Så här gör du

  1. Skär köttet i kuber, cirka 3 x 3 ­centimeter. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en gryta. Blanda i kryddorna och låt fräsa med en stund. Blanda i kött, fond och vatten. Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, cirka en timme och en kvart.
  3. Skölj och dela kumquats på mitten. Blanda i dem när cirka 30 minuter av koktiden återstår.
  4. Skålla och skala mandeln och rosta den i torr panna.
  5. Smaka av grytan med honung, harissa och salt. Strö över hackad koriander och mandel.