Lammtagine med kumquats

Ingredienser
4 portioner
- 800 g-1 kg benfri lammstek
- smör
- flingsalt
- nymald peppar
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 g saffran
- 2 msk riven ingefära
- 1 kanelstång
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 1/2 msk kalvfond
- 5 dl vatten
- 200 g kumquats
- ca 1 dl mandel
- 2 tsk flytande honung
- ca 1 tsk harissa
- 1 koriander
Så här gör du
- Skär köttet i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en gryta. Blanda i kryddorna och låt fräsa med en stund. Blanda i kött, fond och vatten. Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, cirka en timme och en kvart.
- Skölj och dela kumquats på mitten. Blanda i dem när cirka 30 minuter av koktiden återstår.
- Skålla och skala mandeln och rosta den i torr panna.
- Smaka av grytan med honung, harissa och salt. Strö över hackad koriander och mandel.

Du kanske även gillar
Populära recept