Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammstek med persilja och vitlök


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

  • 1 benfri lammstek cirka 1 1/2 kg

  • salt, peppar

  • saften av 1 citron

  • 10 vitlöksklyftor

  • Örtsmör:

  • 75 g smör

  • 3 pressade vitlöksklyftor

  • 2 msk hackad persilja

  • 1 tsk torkad timjan


Så här gör du

  1. Gnid in steken med salt, peppar och citronsaft. Täck den med plast och låt den ligga i ett par timmar i rumstemperatur.

  2. Sätt ugnen på 150 grader.

  3. Späcka steken med vitlöksklyftorna.

  4. Blanda smöret med den pressade vitlöken, persilja och timjan. Bred ut örtsmöret över steken och peta ner smör i stekens håligheter.

  5. Stick en köttermometer i steken och ställ den i ugnen tills termometern visar 65-68 grader.

  6. Vira in steken i folie och låt den vila i cirka 20 minuter innan den skärs upp för servering.
  7. 
Servera steken garnerad med grovhackad persilja och finstrimlat citronskal. Salta gärna med flingsalt.