Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammspett med basilikamajonäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Att äta lamm för mig tillbaka till medelhavet och Grekland!Serveras till en superenkel hemlagad basilikamajonäs och sallad med fetaost.

Ingredienser

6 portion
  • 1 kg benfri lammstek
  • 
1 1/2 dl olivolja
  • ( 1 msk) honung
  • 
1 citron, rivet skal och juice
  • 2 st kvistar färsk rosmarin
  • 
1-2 pressade vitlöksklyftor

  • salt och peppar
  • 
2 ägg

  • 4 dl neutral rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinääger
  • 2 näve basilikablad
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär lammsteken i bitar. Hacka rosmarinen och blanda ihop med övriga ingredienser och lägg i en stor skål. Tillsätt lammbitarna och blanda runt. Låt gärna marinera några timmar.
  2. Trä upp på spett och grilla på direkt grillning.
  3. Börja med majonäsen. Se till att alla ingredienser har rumstemperatur, knäck i ägget (hela ägget) i en hög skål, tillsätt dijonsenap och vitvinsvinäger. Häll över rapsoljan och låt stå någon minut så oljan hamnar på toppen.
  4. Sätt i en stavmixer och kör till lagom konsistens, tar bara några sekunder. Tillsätt basilikan, salt och peppar och kör lite till tills du ser att basilikan har fördelats.
  5. Servera spetten med basilikamajonäsen och en sallad med fetaost.