Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammrostbiff med gräddig kålrabbi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammrostbiff
  • 3 msk smör/kokosfett
  • salt och peppar
  • 300 g kålrabbi
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g salladsblad, till exempel
  • rosésallad och romansallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 200 g chèvre
  • 20 g blandade salladsfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Klappa rostbiffen torr med hushållspapper och stek den i smör eller kokosfett. Salta och peppra och lägg den i en ugnsfast form. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader.
  3. Skär bort skalet på kålrabbin och skär den i stavar. Stek i smör eller kokosfett på medelvärme i 20-25 minuter. Rör runt med jämna mellanrum. Kålrabbin ska bli mjuk med lite tuggmotstånd kvar.
  4. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med köttet skuret i skivor, salladsblad, olivolja, vinäger, smulad chèvreost och salladsfrön.
  5. Strikt LCHF: Minska på crème fraichen och ta bort fröna.