Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammracks med örter, varm tomatsallad och quinoa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 ,3 kg lammracks
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja och smör till stekning

Örtröra

  • 1 persilja
  • 1 timjan, gärna citrontimjan
  • några kvistar rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g smör, rumsvarmt + 1/2 dl oliv- eller rapsolja, gärna med citronsmak

Tomatsallad

  • 1/2 kg körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 dl svarta goda oliver utan kärnor, t ex kalamata

Quinoa

  • 3 dl quinoa, gärna svart
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen peppar
  • 1 gul paprika
  • 4 salladslökar
  • 1 lime, saft och skal

Till servering

  • 200 g chèvre

Så här gör du

  1. Putsa lammracksen, salta och peppra runtom. Hetta upp smör och olivolja i en stekgryta och bryn dem runtom, ca 2 minuter per sida.
  2. Mixa örterna tillsammans med vitlökarna, smöret och oljan till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Snitta lätt mellan benen på racksen. Klappa in örtröran emellan och runtom.
  4. Placera köttet på ett ugnsfast fat. Lägg tomater och oliver runtom. Stek i ugnen på 200° i ca 15-20 minuter tills köttet är vackert rosa och har en innertemperatur på 55°. Ta ut fatet och låt vila.
  5. Skölj quinoan och koka den enligt anvisning på paketet. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  6. Finhacka paprikan och strimla salladslöken. Blanda ner i quinoan och lägg upp med lammracksen och den varma tomatsalladen. Strö till sist över chèvren och servera.