Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammpaté

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner, (1 paté)
  • 500 g lammkött eller grovmalen lammfärs
  • 250 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 1/4 dl blandade hackade färska örter (timjan, rosmarin, salvia)
  • 2 1/2 dl grädde
  • 4 ägg
  • 1 röd paprika, delad och urkärnad
  • 1/2 dl kapris
  • salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Om du har köttkvarn: Hacka lammkött, fläsk och vitlök i centimeterstora bitar. Blanda med ägg, grädde och kryddor och kör genom kött­kvarnen på grova skivan. Om du har matberedare: Hacka lammkött, fläsk och vitlök i centimeterstora bitar. Lägg hacket tillsammans med ägg, grädde och kryddor i matberedaren med kniven monterad. Kör försiktigt till en smet.
  2. Provstek en matsked smet i stekpanna för att känna om kryddningen är lagom. Om inte, så rör ner mer salt eller/och peppar i smeten.
  3. Häll smeten i en smord ugnsform, cirka 2 liter. Baka formen i vattenbad i ugnen, 150 grader till en innertemperatur på 65 grader.
  4. Lyft upp formen ur vattenbadet och kyl snabbt, så förlängs hållbarheten.
Du kanske även gillar