Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammpaté med serranoskinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 500 g lammfärs
  • 300 g champinjoner
  • 1 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 160 g serranoskinka
  • 2 msk rosmarin
  • 2 msk timjan
  • smör till formen
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Skiva champinjonerna och stek tills att de blivit mjuka. Låt svalna. Smörj en brödform och lägg ett tillklippt bakplåtspapper i botten
  2. Blanda lammfärs med salt, peppar, timjan, rosmarin, ägg och grädde.
  3. Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med hälften av svampen och häften av serraonskivorna. Bred ut ytterligare 1/3 av färsen och täck med resten av svampen och serranoskivorna. Ha på den sista färsen och täck med aluminiumfolie. Låt så 20min i kylskåp
  4. Grädda i ugnen under folien i 1 timme på 180grader. Låt svalna helt och förvara under natten i kylskåp