Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammlägg med tomatsås och polenta


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 lammläggar à 300-350 g

  • 1 gul lök, grovt skuren

  • 4 vitlöksklyftor

  • 4 tomater, grovt skurna

  • 1/2 citron

  • 5 dl vitt vin

  • 2 rosmarinkvistar

  • 2 timjankvistar

  • 1 lagerblad

  • 1 burk krossad tomat

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Lägg lök, vitlöksklyftor, en halv citron och tomater i en djup bunke. Lägg lammläggarna i bunken och tillsätt vin, rosmarin, timjan och lagerblad. Marinera i kylen över natten.

  2. Ta upp läggarna ur marinaden och bryn dem hårt i en stekpanna.

  3. Lägg tillbaka läggarna med marinaden i en kastrull eller djup ugnsfast form och bräsera i ugnen på 140 grader. Stek köttet till dess att man lätt kan trycka en sticka genom köttet.

  4. Lyft upp läggarna försiktigt och låt resten av vätskan koka vidare, tillsätt även de krossade tomaterna. När detta har kokat ihop och fått en kraftig smak, silas såsen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera med polenta och kryddgrönt.