Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med ugnsrostad rotselleri

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

LCHF. Servera lammkotletterna med rostat vitlökssmör och friterad salvia. En sallad vid sidan om passar fint.

Ingredienser

4 portioner

Rostat vitlökssmör

  • 6 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 125 g smör, mjukt
  • 1 msk hackade färska örter, till exempel salvia, basilika, timjan eller rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Ugnsrostad rotselleri

  • 1 stor rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Friterad salvia

  • 1 kruka salvia
  • 1 dl olivolja

Lammkotletter

  • 8 lammkotletter
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning (använd gärna oljan från den friterade salvian)

Så här gör du

  1. Rostat vitlökssmör: Skala vitlöken och lägg den i en kastrull. Häll på olivoljan och rosta vitlöken tills den börjar bli gyllenbrun. Dra av kastrullen från värmen och låt det svalna. Häll av oljan och spar den.
  2. Hacka vitlöken och blanda den med smör, örter, salt och peppar.
  3. Ugnsrostad rotselleri: Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Tvätta och torka rotsellerin. Skär den i klyftor och lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan. Sätt in plåten mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills de är genombakade.
  5. Ta ut rotsellerin och ringla över lite av oljan från den rostade vitlöken.
  6. Strö över flingsalt.
  7. Friterad salvia: Värm olivoljan till cirka 165 grader.
  8. Lägg i lite salvia i taget och fritera.
  9. Låt salvian rinna av på ett hushållspapper.
  10. Lammkotletter: Stek lammkotletterna på båda sidor i olivolja i en het stekpanna, salta och peppra.
  11. Servering: Servera lammkotletterna med rostat vitlökssmör, ugnsrostad rotselleri och friterad salvia. Ringla oljan från den rostade vitlöken över lammkotletterna.