Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med ugnsbakade tomater & örtsmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Mjukrört smör smaksatt med crème fraiche, citron och gräslök känns härligt vintermumsigt. Föredrar du fläskkotletter framför lamm så passar det lika bra.

Ingredienser

4 PORTIONER

Lammkotletter

  • 4 –6 lammkotletter (beroende på storlek och hunger)
  • smör till stekning

Sötpotatisstrips

  • 1 –2 sötpotatisar, beroende på hunger
  • smör
  • rapsolja eller annan neutral olja

Ugnsbakade tomater

  • 4 –6 tomater, gärna på kvist
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Örtsmör

  • 100 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk finhackad gräslök
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • timjam
  • gräslök

Så här gör du

  1. Lammkotletter: Hetta upp smör i en stekpanna och stek lammkotletterna på medelgod värme, 4–5 minuter på varje sida, beroende på hur rosa du vill ha köttet.
  2. Sötpotatisstrips: Skala och skär sötpotatisen i tunna strimlor. Har du tillgång till fritös så blir det naturligtvis väldigt lätt att tillaga dem i den, annars går det faktiskt utmärkt att steka dem mjuka i lika delar smör och neutral olja i en stekpanna. Var noga med att de inte bränns vid.
  3. Ugnsbakade tomater: Baka tomaterna i ugn i cirka 20 minuter i 200 grader. Droppa på en god olja och krydda dem med flingsalt och nymald svartpeppar.
  4. Örtsmör: Rör ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser och låt stå svalt till servering.
  5. Servera med ugnsbakade tomater, sötpotatisstrips och en klick örtsmör på varje kotlett. Dekorera med timjan och gräslök.