Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med sötpotatis


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sötpotatis i alla former serveras gärna som sällskap till grillat lamm på Kuba. Här får de örtkryddade kotletterna sällskap av grillad sötpotatisskivor.

Ingredienser

4 portioner

  • 16 lammkotletter

  • 1 sötpotatis

  • sesamfrön

  • olja, att pensla med

  • Kryddpasta:

  • 4 msk finhackad bladpersilja

  • 1 msk paprikapulver
  • 
8 vitlöksklyftor, krossade

  • 1 tsk salt

  • 1 1/2 msk olja

  • Relish:

  • 1 1/2 msk olja

  • 2 rödlökar

  • 2 gröna paprikor

  • 2 gula paprikor

  • 2 msk vitt vin

  • Till servering:

  • färsk timjan


Så här gör du

  1. Blanda ihop kryddpastan och klappa in den i köttet. Låt köttet vila i kylskåp 1 timme. Ta ut det i god innan det ska ­grillas, så köttet hinner bli rumsvarmt.

  2. Gör paprikaröran: Skala och skiva ­rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 1 centimeter breda strimlor. Hetta upp 1 1/2 msk olja i en kastrull. Lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg, tillsätt paprikan och sjud 2 minuter. Slå på vin, lägg på ett lock och sjud på svag värme i 20 minuter. Rör då och då.

  3. Skär sötpotatisen i tjocka skivor, pensla med olja på båda sidor och grilla skivorna mjuka på båda sidor på medelvarm grill. Salta och strö över sesamfrön.

  4. Ta upp köttet ur marinaden och grilla det hastigt på båda sidor. ­Servera ­lammet med paprikaröran och ­sötpotatisskivorna.