Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med rotsaker, sötpotatis & salta citroner


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Kotletter med rostade rotsaker, lökringar och salta citronklyftor blir en god och smakrik kombo.

Ingredienser

4 portioner

  • 8 dubbla lammkotletter

  • salt

  • peppar
  • 
färska örter till garnering, till exempel timjankvistar


Marinad:


  • 10 timjankvistar

  • 4 vitlöksklyftor

  • 1 msk vit balsamvinäger

  • 1 1/2 dl olivolja

  • Salta citronklyftor:

  • 1 citron i klyftor

  • 2 tsk salt

  • färskpressad saft av citron


Rotsaker:


  • 2 palsternackor

  • 4 morötter

  • 2 sötpotatisar

  • 2 röda paprikor

  • 4 msk olivolja

  • 2 krm spiskummin


Till servering:


  • turkisk yoghurt

  • rödlöksringar


Så här gör du

  1. Blanda timjankvistar, hackade ­vitlöksklyftor, vinäger och olivolja i en bunke. Lägg i kotletterna och låt marinera i kylskåp 2-3 timmar.

  2. Blanda citronklyftorna med saltet i en bunke. Häll över citronsaften. Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Skala palsternackan och morötterna­ och skär dem i ­stavar. Tvätta sötpotatisen väl och skär den i klyftor. Dela och strimla ­paprikan. Blanda palsternacka, morötter­ och sötpotatis på en plåt med ­bakplåtspapper. Ringla över oljan blandad med spiskumminen. Rosta i nedre delen av ugnen cirka 15 ­minuter. Blanda i paprikan och rosta ­ytterligare cirka 15 minuter.

  5. Ta upp kotletterna ur marinaden­. Krydda dem med salt och peppar. Stek kotletterna cirka 3 minuter på varje sida. Krydda med örterna. ­Servera kotletterna med de rostade­ rotsakerna, salta citronklyftor, ­yoghurt och lökringar.