Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med rostad aubergine, feta och sesamyoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig middag på lammkotletter som serveras tillsammans med rostad aubergine, fetaost och sesamyoghurt!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st lammkotletter
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 nypa chili flakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 nypa rökt paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 150g fetaost, smulad

Grönsaker:

  • 2 msk olivolja
  • 2 st röd lökar, skuren i lagom stora bitar
  • 1 st aubergine, hackad i lagom stora bitar
  • 2 st röda paprikor, hackade i lagom stora bitar

För sesamyoghurten:

  • 1 msk tahini
  • 3 msk naturell yoghurt
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 190 ° C.
  2. I en mortel krossa och blanda spiskummin, koriander, chili, gurkmeja och paprika till ett pulver.
  3. Gnugga lammkotletter med olivolja och strö på kryddblandningen, vända runt tills de är täckta. Låt vila i rumstemperatur innan stekning.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  5. Placera i ugnen i cirka 40 minuter eller tills grönsakerna blir något brända på kanterna.
  6. Efter ca 20 minuter värma ett stek- eller grillpanna på hög värme.
  7. Stek de kryddade lammkotletter i ca 2-3 minuter på vardera sidan tills de är genomstekta.
  8. Ta bort från värmen och låt vila i en varm plats.
  9. Gör sesamyoghurt, genom att blanda tahini i en liten skål med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg de rostade grönsaker på tallrikar och strö över fetaost och servera med steka lammkotletter.