Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med friterad salvia och citronsmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 8 lammkotletter
  • salt
  • svartpeppar

Citronsmör

  • rivet skal av 2 citroner + saft av 1 citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • 100 g smör

Friterad salvia

  • 1 salvia
  • 1 ägg
  • 3/4 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 dl olivolja (till fritering)

Servera med

  • svart ris
  • sallad
  • ev 1/2 citron per person
  • citronolja

Så här gör du

  1. Skrubba citronerna i hett vatten och riv skalet. Rör ihop citronskal, citronsaft och hackad persilja med smöret. Forma citronsmöret till en rulle i ett fuktigt smörpapper eller plast och lägg kallt att stelna.
  2. Vispa ihop ägg och mjöl till frityr-smeten. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt salt och socker. Låt smeten vila i cirka 30 minuter.
  3. Hetta upp olivoljan i en panna. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och fritera i olivoljan. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Salta och peppra lammkotletterna och grilla eller stek dem ett par minuter på varje sida.
  5. Skär citronsmöret i 2 centimeter tjocka skivor och lägg en skiva på varje kotlett. Servera med friterade salviablad, svart ris och sallad. Grilla eller stek eventuellt en halv citron per person och servera den till. Ringla över lite citronolja (se recept här bredvid).