Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med ­körvelsmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Både körvel och rosmarin passar bra till lammet.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 färsk körvel
  • salt och peppar
  • 800 g lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 200 g kålrabbi
  • 100 g sötpotatis
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl blandade örter
  • 3 msk smör/kokosfett

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda smöret med hackad körvel, salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags att äta.
  3. Salta och peppra lammkotletterna och gnid in olivolja, pressad eller riven vitlök och finhackad rosmarin.
  4. Skala kålrabbin och sötpotatisen och skär i tärningar. Skär rödlöken i tunna klyftor. Blanda kålrabbi, sötpotatis och rödlök med olivolja och hackade örter. Lägg i en ugnsfast form och låt stå i ugnen 30-35 minuter. Rör gärna runt bland grönsakerna efter halva tiden.
  5. Stek lammkotletterna ett par minuter på varje sida i smör eller kokosfett. Servera med de ugnsrostade ­grönsakerna och körvelsmöret.
  6. Strikt LCHF: Byt ut sötpotatisen mot zucchini.