Lammkotletter med körvelsmör

KLARA DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 100 g rumsvarmt smör
- 1/2 färsk körvel
- salt och peppar
- 800 g lammkotletter
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- några kvistar färsk rosmarin
- 200 g kålrabbi
- 100 g sötpotatis
- 1 rödlök
- 3 msk olivolja
- 1/2 dl blandade örter
- 3 msk smör/kokosfett
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda smöret med hackad körvel, salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags att äta.
- Salta och peppra lammkotletterna och gnid in olivolja, pressad eller riven vitlök och finhackad rosmarin.
- Skala kålrabbin och sötpotatisen och skär i tärningar. Skär rödlöken i tunna klyftor. Blanda kålrabbi, sötpotatis och rödlök med olivolja och hackade örter. Lägg i en ugnsfast form och låt stå i ugnen 30-35 minuter. Rör gärna runt bland grönsakerna efter halva tiden.
- Stek lammkotletterna ett par minuter på varje sida i smör eller kokosfett. Servera med de ugnsrostade grönsakerna och körvelsmöret.
- Strikt LCHF: Byt ut sötpotatisen mot zucchini.

Du kanske även gillar
Populära recept