Logga in här

Lammkebab med syrad lök och fårost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Syrad lök

  • 600 g benfri lammstek
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 knippe persilja
  • 3-4 salvia, plocka bladen
  • olja
  • 4 st stora mjuka tunnbröd
  • 300 g grillade grönsaker
  • hård fårost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st saften från 1 citron

Så här gör du

  1. Strimla rödlöken fint. Pressa citronsaft över och salta, krama in detta i löken så att allt blandas väl och låt sedan stå under tiden du förebereder resten.
  2. Strimla lammet. Hacka vitlök, persilja och salvia. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lammet på hög värme ett par minuter. Krydda med salt och nymalen svartpeppar, tillsätt vitlök och örter och låt det fräsa med tills vitlöken är mjuk. Pressa över citronsaft och dra lammet från värmen.
  3. Lägg samman wraps med lamm, grillade grönsaker, syrad lök och rikligt med finriven fårost. Toppa eventuellt med lite naturell yoghurt om så önskas.