Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammgryta Merquez

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 –6 portioner
  • ca 1 kg benfritt lammkött, till exempel av steken
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • ½ g saffran
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 9 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • ca 200 g merquez
  • 1 ¼ dl sultanrussin
  • 2 burkar kikärter à 400 g
  • cirka 1 tsk harissa
  • 1 granatäpple
  • hackad bladpersilja
  • hackad koriander

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar, cirka 3x3 centimeter. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Skiva löken och hacka vitlöken. Skala moroten och skär i tärningar.
  3. Fräs grönsakerna i smör i en gryta utan att det tar färg. Strö över kryddorna och låt fräsa med en liten stund.
  4. Blanda i köttet. Häll på vatten och fond. Koka på svag värme under lock cirka 1 timme.
  5. Lägg i de hela korvarna och russin i grytan. Koka ytterligare cirka 20 minuter. Skölj och blanda i kikärterna mot slutet av koktiden. Smaka av med salt och harissa.
  6. Ta upp korven, skär i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Strö över granatäppelkärnor och örter.