Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammgryta med smörstekt haricots verts- sallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g grytbitar av lamm (eller lammstek med ben skuren i skivor)
  • 1 röd chili
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 st hel stjärnanis
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 st gula lökar
  • 800 g krossade tomater
  • 1 st kanelstång
  • salt och peppar
  • färsk koriander

Sallad

  • 350 g haricot verts
  • 150 g sockerärtor
  • 0,5 st purjolök
  • 300 g små färska champinjoner, gärna skogschampinjoner

  • smör
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Rör ner tomatpuré och låt det fräsa i ca 2 min så tomat smaken kommer fram. Tillsätt lök, vitlök, salt, kalvfond, tomater, och kryddor. Låt koka ca 1,5 h med lock. Ta av locket och koka ytterligare ca 20 min. Vi vill att tomatsåsen reduceras och blir lite tjockare.
  2. Smörstek bönorna, svampen och purjolöken på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering toppa med färsk koriander. Låt var och en bestämma om de vill ha en skopa ris eller en bit gott bröd att suga upp såsen med.