Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammgryta med rostad paprika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Lammgryta

  • 1 kg lammgrytbitar
  • 100 g rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 2 röda rostade paprikor (finns på burk, till exempel Fontana)
  • 5 tomater
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 5 dl vatten
  • 1 burk (400 g) cocktailtomater på burk
  • 1 röd chili
  • 1 burk (300 g) kokta stora vita bönor eller Borlottibönor
  • 8 cocktailtomater
  • 5 kvistar salvia, hackade
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja och smör till stekning

Spenatsallad med pecorino

  • 70 g färsk spenat
  • 40 g pecorino, grovt riven
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, malen

Tillbehör

  • 2 dl grekisk yoghurt eller crème fraiche

Så här gör du

  1. Lammgryta: Stek grytbitarna i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.
  2. Skala och skär rotsellerin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan i bitar. Fräs rotselleri, lök och paprika i smör i grytan.
  3. Skär tomaterna i små bitar och lägg i grytan. Lägg i vitlöken, häll i vattnet och cocktailtomaterna på burk. Finhacka chilin och rör ner den. Koka upp och sjud i cirka 2 timmar under lock tills köttet är mört. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs.
  4. Tillsätt vita bönor, cocktailtomater och salvia.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Spenatsallad med pecorino: Lägg spenaten i en skål, riv över pecorinon.
  7. Ringla över olivoljan och strö över flingsalt och peppar.
  8. Servering: Servera grytan med spenatsalladen och en klick grekisk yoghurt eller crème fraiche.