Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammgryta från Sicilien

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 –6 portioner
  • 1 ½ kg skivad lammbog med ben
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • cirka 150 g rå salsicciakorv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 1 torkat pomeransskal
  • 2 kryddnejlikor
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 dl rödvin
  • 500 g passerad tomat
  • ½ apelsin
  • 2 –3 dl vatten
  • 1 burk kikärter, 400 g

Till servering

  • hackad bladpersilja
  • grovhackad pistaschmandel
  • granatäppelkärnor
  • couscous

Så här gör du

  1. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Snitta upp salsicciakorven och skrapa ur köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och fintärna morötterna och strimla sellerin.
  3. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta. Smula ner korvköttet och fräs tills det blir knaprigt.
  4. Rör ner kryddorna och låt dem fräsa med en stund. Häll på vinet och låt det koka in till hälften. Blanda i tomaterna. Skala apelsinen med en potatisskalare och lägg ner skalet i grytan.
  5. Lägg ner köttet. Fyll upp med så mycket vatten att det täcker köttet. Koka sakta under lock tills köttet är mört, i 1 ½ – 2 timmar.
  6. Skölj kikärterna och låt rinna av. Blanda i kikärter och smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över persilja, pistaschmandel och granatäppelkärnor. Servera med couscous.