Lammfärstagine med merguez och plommon

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor morot
- olivolja
- 600 g lammfärs
- 1/2 g saffran
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 kanelstång
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 9 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 200 g merguez, cirka
- 2 burkar kikärter à 400 g
- 1 dl kärnfria katrinplommon
- salt
- 1 tsk harissa, cirka
- 1 dl rostad mandel, cirka
- 1 granatäpple
- hackad bladpersilja
- hackad koriander
Så här gör du
- Skiva löken och hacka vitlöken. Skala och fintärna moroten.
- Fräs lök och morot några minuter i olivolja. Tillsätt färs och vitlök och stek färsen smulig. Strö över kryddorna och låt fräsa med en liten stund.
- Häll på vatten och fond. Koka på svag värme under lock cirka 30 minuter.
- Lägg i de hela korvarna i grytan. Koka ytterligare cirka 20 minuter.
- Skölj kikärterna och låt rinna av. Dela katrinplommonen. Blanda i kikärter och plommon när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och harissa.
- Ta upp korven, skär i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan.
- Strö över rostad mandel, granatäppelkärnor och örter.

Du kanske även gillar
Populära recept