Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärstagine med merguez och plommon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • olivolja
  • 600 g lammfärs
  • 1/2 g saffran
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 9 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 200 g merguez, cirka
  • 2 burkar kikärter à 400 g
  • 1 dl kärnfria katrinplommon
  • salt
  • 1 tsk harissa, cirka
  • 1 dl rostad mandel, cirka
  • 1 granatäpple
  • hackad bladpersilja
  • hackad koriander

Så här gör du

  1. Skiva löken och hacka vitlöken. Skala och fintärna moroten.
  2. Fräs lök och morot några minuter i olivolja. Tillsätt färs och vitlök och stek färsen smulig. Strö över kryddorna och låt fräsa med en liten stund.
  3. Häll på vatten och fond. Koka på svag värme under lock cirka 30 minuter.
  4. Lägg i de hela korvarna i grytan. Koka ytterligare cirka 20 minuter.
  5. Skölj kikärterna och låt rinna av. Dela katrinplommonen. Blanda i kikärter och plommon när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och harissa.
  6. Ta upp korven, skär i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan.
  7. Strö över rostad mandel, granatäppelkärnor och örter.