Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärsspett med ugnsbakad aubergine

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 500 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Hummus på rostad paprika

  • 200 g rostad paprika, finns på burk
  • 400 g kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl yoghurt naturell, 8 % fetthalt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till garnering

  • färsk oregano eller salvia

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Dela auberginen i åtta klyftor på längden. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  4. Forma åtta avlånga biffar av köttfärsen och trä spett igenom. Lägg spetten på samma plåt som auberginen.
  5. Ringla över oljan. Salta och peppra.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen och tillaga i cirka 20 minuter. Vänd på spetten och auberginen efter halva tiden.
  7. Hummus på rostad paprika: Häll av paprikan ordentligt. Mixa paprika, kikärtor och vitlök, droppa i oljan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Vitlöksyoghurt: Blanda alla ingredienser till yoghurten.
  10. Servering: Garnera rätten med färsk oregano eller salvia.
  11. Servera vitlöksyoghurten och paprikahummusen i var sin skål bredvid.