Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärsspett med ugnsbakad aubergine

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 500 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Hummus på rostad paprika

  • 200 g rostad paprika, finns på burk
  • 400 g kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl yoghurt naturell, 8 % fetthalt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till garnering

  • färsk oregano eller salvia

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Dela auberginen i åtta klyftor på längden. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  4. Forma åtta avlånga biffar av köttfärsen och trä spett igenom. Lägg spetten på samma plåt som auberginen.
  5. Ringla över oljan. Salta och peppra.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen och tillaga i cirka 20 minuter. Vänd på spetten och auberginen efter halva tiden.
  7. Hummus på rostad paprika: Häll av paprikan ordentligt. Mixa paprika, kikärtor och vitlök, droppa i oljan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Vitlöksyoghurt: Blanda alla ingredienser till yoghurten.
  10. Servering: Garnera rätten med färsk oregano eller salvia.
  11. Servera vitlöksyoghurten och paprikahummusen i var sin skål bredvid.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.