Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärspizza

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

Botten

  • 25 g jäst
  • 2 1 ⁄2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • cirka 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 500 g lammfärs
  • 4 äggulor
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 1 ⁄2 tsk salt
  • 2 mozzarellaostar
  • svarta oliver
  • 4 msk olivolja
  • 4 krm chiliflakes

Till garnering

  • färska rosmarinkvistar

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar och kavla ut till pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Låt tomaterna rinna av genom en sil och krossa dem med handen. Blanda färs, äggulor, ströbröd, örtkryddor och salt. Skiva mozzarellan tunt.
  4. Fördela tomater, färsblandning, mozzarella och oliver på pizzorna. Droppa över olivolja och strö på chiliflakes.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.