Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärskebab med cacik

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök, finriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk kebabkrydda
  • 1 tsk sumak
  • 1 msk olivolja

Cacik

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl gurka, skalad, riven och avrunnen
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk mynta, hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja

Till servering

  • sallad, tomater, rödlök, pitabröd

Så här gör du

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, riven lök, ägg, salt, peppar, kebabkrydda och sumak. Arbeta samman till en smidig färs
  2. Forma färsen till avlånga rullar.
  3. Stek i olja i en stekpanna eller trä upp på grillspett och grilla dem runtom över glöd eller under grillelement i ugnen, 8-10 minuter.
  4. Blanda yoghurt med skalad, riven och avrunnen gurka, salt, riven vitlök, mynta, citronsaft och olivolja. Rör ihop och servera till spetten med sallad, tomater, rödlök och pitabröd.