Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärskebab med cacik

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök, finriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk kebabkrydda
  • 1 tsk sumak
  • 1 msk olivolja

Cacik

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl gurka, skalad, riven och avrunnen
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk mynta, hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja

Till servering

  • sallad, tomater, rödlök, pitabröd

Så här gör du

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, riven lök, ägg, salt, peppar, kebabkrydda och sumak. Arbeta samman till en smidig färs
  2. Forma färsen till avlånga rullar.
  3. Stek i olja i en stekpanna eller trä upp på grillspett och grilla dem runtom över glöd eller under grillelement i ugnen, 8-10 minuter.
  4. Blanda yoghurt med skalad, riven och avrunnen gurka, salt, riven vitlök, mynta, citronsaft och olivolja. Rör ihop och servera till spetten med sallad, tomater, rödlök och pitabröd.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.