Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärsbiffar med chèvre

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 150 g riven kokt potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk +2 msk smör
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk timjan
  • salt, peppar
  • 175 g chèvre, getost
  • 2 paket bacon, à 140 g

Apelsinmarinerade morötter:

  • 4 morötter, gula och orange
  • 1/2 ekologisk apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk hackad körvel
  • salt, peppar

Yoghurtsås:

  • 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • 1 tsk honung
  • 2 msk hackat kryddgrönt, t ex körvel, timjan, persilja och mynta
  • salt, peppar

Till servering:

  • ugnsbakad klyftpotatis

Så här gör du

  1. Blanda färsen med riven potatis och mjölk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar ta färg. Låt svalna och blanda ner i färsen med worcestershiresås, timjan, salt och peppar till en smidig smet. Smula ner chèvre och vänd ner i smeten.
  2. Forma färsen med vattensköljda händer till 16 små biffar. Dela och linda bitar av bacon runt om. Lägg biffarna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen vid 200 grader, i cirka 15 minuter.
  3. Skala och skiva morötterna och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Blanda rivet skal och saft av apelsin med rapsolja, körvel, salt och peppar. Vänd ner morötterna och låt dem marinera, i cirka 15 minuter.
  4. Blanda yoghurt med honung, kryddgrönt, salt och peppar till en sås. Servera till biffarna med ugnsbakade potatisklyftor och marinerade morötter.