Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärsbiffar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Lammfärsbiffar

  • 500 g lammfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk harissa
  • 1 msk tomatpuré

Rostad potatis

  • 10 st potatisar, fasta
  • olivolja
  • grillkrydda

Hummus

  • 1 burk kikärtor
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk tahini
  • pressad citron
  • salt

Harissasås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk harissa

Så här gör du

  1. Blanda ströbröd med vatten och alla kryddor. Pressa ner vitlök. Blanda noggrant och blanda sedan ner lammfärsen. Forma till små biffar och stek i olja i het panna.
  2. Potatis: Dela potatisen i klyftor. Lägg i en kastrull och koka upp. Låt koka 3 minuter innan du häller av vattnet. Lägg sedan potatisen på en plåt, ringla över lite olivolja och salt och rosta i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Häll över i en skål, häll på en skvätt rapsolja samt lite grillkrydda och skaka runt.
  3. Hummus: Skölj av kikärtorna och mixa sedan ihop med olja, citron, vitlök och tahini. Smaka av med salt och mer citron efter smak.
  4. Harissasås: Blanda crème fraîche och harissa efter smak tills det blir lagom starkt.