Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Godaste lammfärsbiffarna med fetaost – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vatten eller kalvbuljong av fond eller tärning
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk hackad rosmarin eller timjan
  • 125 g fetaost
  • 1 msk smör

Servera med

  • Rostad paprikasås
  • kokta broccolibuketter
  • ugnstekt tärnad potatis

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Lägg havregryn och vatten/buljong i en bunke. Låt svälla 10 minuter.
  3. Tillsätt lök, vitlök, lammfärs, ägg, salt, svartpeppar och rosmarin. Arbeta ihop till en smidig färs. Smula ner fetaosten och rör om.
  4. Forma färsen till 12 små biffar och lägg upp på smörpapper. Stek biffarna i smör i en stekpanna på medelvärme, cirka 3 minuter per sida. Stek biffarna i omgångar, så att inte stekpannan kyls ner för mycket av köttet.
  5. Servera med rostad paprikasås, ugnstekt tärnad potatis och kokt broccoli.