Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammentrecôte

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • cirka ½ kg lammentrecôte
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • cirka 100 g champinjoner
  • lagrad prästost
  • röd mangold eller babyspenat

Kaprislök:

  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl kapris
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Börja med kaprislöken: Skala och finhacka löken. Rör ihop olivolja, balsamvinäger, honung och vitlök.
  2. Vänd ner lök, kapris och persilja. Krydda med salt och peppar. Låt löken marinera minst 1 timme i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa köttet. Bryn köttet runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över köttet på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in en termometer i köttets tjockaste del.
  5. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen mäter 58 grader, för rosa kött. Vira in i aluminiumfolie och låt kallna.
  6. Vid servering: Skär köttet i riktigt tunna skivor och lägg upp på fat. Ringla över den marinerade löken. Lägg på tunt skivade champinjoner och toppa med hyvlad ost. Strö på späda skott av röd mangold eller babyspenat.