Lammburgare med fetaostkräm och salsa cruda

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
Fetakräm
- 2 dl yoghurt
- 200 g fetaost
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk olivolja
Salsa
- 250 g cocktailtomater
- 2 salladslökar
- 1 liten rödlök
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- salt, peppar
Burgare
- 600 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk spiskummin
- 1-2 pressade vitlksklyftor
- 1/2 kruka koriander, finhackad
- 1 msk olivolja
- All round-glaze, se separat recept eller köp färdig glaze
Tillbehör
- 4 stora hamburgebröd
Så här gör du
- Börja med fetaostkrämen. Mixa ihop yoghurt och fetaost i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt honung och oljan och mixa ihop.
- Salsa. Dela tomaterna. Ansa och skiva salladslöken. Skala och hacka rödlöken.
- Blanda äppelcidervinäger och olivolja. Vänd ner tomater, salladslök och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda färs, salt, spiskummin, vitlök och koriander. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma dem till biffar.
- Stek biffarna i oljan eller grilla dem ca 5 minuter på varje sida och efterstek ca 5 minuter eller tills de är klara. Pensla rikligt med glaze och håll dem varma.
- Dela och grilla eller rosta brödet.
- Lägg biffarna med fetaostkräm mellan bröden. Servera med salsa cruda och citronklyftor.

Du kanske även gillar