Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammburgare med fetaostkräm och salsa cruda

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fetakräm

  • 2 dl yoghurt
  • 200 g fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk olivolja

Salsa

  • 250 g cocktailtomater
  • 2 salladslökar
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar

Burgare

  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-2 pressade vitlksklyftor
  • 1/2 kruka koriander, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • All round-glaze, se separat recept eller köp färdig glaze

Tillbehör

  • 4 stora hamburgebröd

Så här gör du

  1. Börja med fetaostkrämen. Mixa ihop yoghurt och fetaost i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt honung och oljan och mixa ihop.
  2. Salsa. Dela tomaterna. Ansa och skiva salladslöken. Skala och hacka rödlöken.
  3. Blanda äppelcidervinäger och olivolja. Vänd ner tomater, salladslök och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färs, salt, spiskummin, vitlök och koriander. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma dem till biffar.
  5. Stek biffarna i oljan eller grilla dem ca 5 minuter på varje sida och efterstek ca 5 minuter eller tills de är klara. Pensla rikligt med glaze och håll dem varma.
  6. Dela och grilla eller rosta brödet.
  7. Lägg biffarna med fetaostkräm mellan bröden. Servera med salsa cruda och citronklyftor.