Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammburgare i mjuka tacos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 liten gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk majsolja

Fetakräm:

  • 150 g fetaost
  • 2 ½ dl tjock yoghurt, till exempel rysk eller turkisk
  • 2 färska lökar (knipplök), gula eller röda
  • cirka 250 g cocktailtomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk färskpressad lime- eller citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk majs- eller olivolja
  • salt och peppar

Till servering och garnering:

  • 4 medium eller 8 små tortillabröd
  • myntablad
  • limeklyftor

Så här gör du

  1. Blanda lammfärs och salt. Blanda i finhackad lök, vitlök, persilja, koriander, spiskummin och peppar. Forma färsen till 8 biffar. Pensla biffarna med olja och lägg dem på en tallrik. Täck med plastfilm.
  2. Fetakräm: Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med yoghurten.
  3. Salsa: Ansa, skala och finstrimla löken. Dela tomaterna. Blanda balsamvinäger, limesaft, honung och olja. Vänd ner rödlök, tomater och koriander. Smaka av med salt och peppar. Låt marinera i cirka 15 minuter.
  4. Grilla biffarna. Bred fetaostkrämen på bröden. Lägg på biffarna. Toppa med tomatsalsa och myntablad. Servera med limeklyftor.