Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritstiramisù

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 3-4 msk Samboca eller annan anissprit
  • 1 dl kallt starkt kaffe
  • 1 tsk strösocker
  • 12 savoiardikex
  • 400 g färskost
  • 2 äggulor + 2 äggvitor
  • ¾ dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal och 1 tsk av saften
  • 2 tsk lakritsgranulat

Lakritssirap

  • 1 msk vatten
  • 1/2 msk lakritsgranulat
  • 3/4 dl mörk sirap
  • eventuellt några droppar svart hushållsfärg

Så här gör du

  1. Lakritssirap: Häll vattnet i en kastrull och lös lakritsgranulatet i vattnet. Häll i sirapen, koka upp och koka ett par minuter. Tillsätt eventuellt svart hushållsfärg. Låt svalna.
  2. Kaffeblandning: Blanda Samboca, kaffe och strösocker. Dela varje kex i fyra bitar.
  3. Färskostblandning: Vispa ihop färskosten med äggulor och florsocker. Vispa därefter ner skal och saft av citron. Vispa upp vitorna i en separat bunke och vänd ner i färskostsmeten.
  4. Fördela lakritssirapen i botten på glasen. Doppa kexbitarna i kaffeblandningen och lägg på ett lager kex. Fördela och täck med ett lager av färskostmassan. Lägg på ett lager till av kexen och avsluta med färskost.
  5. Pudra över lakritsgranulat direkt vid servering.
Du kanske även gillar