Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritskladdkaka med hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Den här kakan bjuder på både choklad och lakrits – en riktigt läcker kombination. Hallongrädde är gott att servera till.

Ingredienser

8 bitar
  • 150 g smör, smält
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl sötströ eller lättströ
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk lakritspulver
  • 4 msk kakao
  • 3 ägg
  • 2 dl hallon
  • smör och mandelmjöl till formen

Hallongrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk sötströ eller lättströ
  • 2 dl hallon

Så här gör du

  1. Lakritskladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa i smöret och äggen i skålen. Häll i smeten i formen. Lägg på hallonen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter och låt sedan svalna i kylskåp.
  6. Hallongrädde: Vispa grädden med sötströ eller lättströ. Mosa hallonen och vänd ner i grädden.