Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritskaka med svarta sesamfrön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Lakritskaka

  • 3 dl cashewnötter
  • 15 dadlar, urkärnade
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 2 tsk lakritsgranulat
  • 1 ½ msk flytande honung

Fyllningar, grundrecept, 1 sats

  • 2 dl kakaosmör
  • 5 dl cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • ½ pressad citron
  • 1 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver

Hallonfyllning

  • ½ sats av fyllningen
  • 1–2 msk hallonpulver

Lakritsfyllning

  • ½ sats av fyllningen
  • 2–3 tsk lakritsgranulat
  • ½ dl svarta sesamfrön

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1 msk flytande honung

Tillbehör

  • hallon

Så här gör du

  1. Lakritskaka: mixa nötterna grovt, tillsätt dadlarna och de övriga ingredienserna och mixa ihop degen.
  2. Tryck ut degen i en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Fyllningar, grundrecept: smält kakaosmöret och ställ åt sidan.
  4. Mixa hälften av nötterna med vatten, citronsaft, honung och vaniljpulver. Mixa i resten av nötterna och kakaosmöret.
  5. Dela upp fyllningen i två skålar med lika mycket i varje.
  6. Hallonfyllning: ta den ena skålen med fyllningen och mixa i hallon­ pulvret.
  7. Bred ut fyllningen över kakan.
  8. Lakritsfyllning: ta den andra skålen med fyllningen och mixa med lakritsgranulat och bred över kakan. Strö över svarta sesamfrön och låt kakan stå i frysen i minst 4–5 timmar.
  9. Hallonsås: mixa ihop hallonen och honungen till en sås.
  10. Servering: servera hallon och hallonsås till kakan.