Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritsinkokta plommon med rostad vit choklad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 STOR GLASBURK
  • 10 plommon
  • 4 dl socker
  • 6 dl vatten
  • 1 ⁄2 msk lakritsgranulat
  • 1 citron, skal och saft

Till garnering

  • 100 g vit choklad
  • lakritsgranulat

Till servering

  • vaniljglass
  • vispad grädde

Så här gör du

  1. Skölj plommonen, koka upp socker, vatten och lakrits.
  2. Lägg i plommonen, sänk värmen till medelvärme och sjud plommonen i 4–5 minuter, beroende på hur mogna de är.
  3. Häll upp plommonen och lagen i en väl rengjord glasburk.
  4. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, häll i både skal och saft i lagen.
  5. Garnering och servering: Frys den vita chokladen i cirka 1 timme.
  6. Grovriv den vita chokladen och bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter, tills chokladen börjar få fin färg. Låt kallna och bryt i mindre bitar.
  7. Servera de inkokta plommonen med vaniljglass, en klick grädde samt rostad, vit choklad på toppen. Strö över lite lakritsgranulat.