Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritscookies med vit choklad & pekannötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 225 g smör, kallt
  • 2 1 ⁄2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 stycken Kick kola, original
  • 100 g vit choklad, grovt hackad
  • 100 g pekannötter, grovt hackade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smör, farinsocker, socker, ägg och vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i degen.
  3. Skär kolan i bitar. Grovhacka vit choklad och pekannötter. Vänd ner hälften av kolan, chokladen och nötterna i degen.
  4. Dela degen i 40 bitar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till.
  5. Tryck ner resten av kolan, chokladen och nötterna i kakorna.
  6. Grädda i ugnen i cirka 12–15 minuter. Låt kakorna svalna något och lyft sedan över dem till ett galler för att svalna helt.