Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingwonton i mustig soppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken

  • 24 wontonplattor


Fyllning:


  • 200 gram kycklingfärs

  • 1 msk japansk soja

  • 1 msk fisksås

  • 1 msk mirin (sött japanskt matlagningsvin, finns i välsorterade matbutiker)

  • 1/2-1 stängel citrongräs, finhackad

  • 1 salladslök, finhackad

  • 2 tsk färsk ingefära, riven

  • 1 msk koriander, färsk, finhackad

  • 1/2 morot, finhackad

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 1/2 tsk strösocker

  • 1/2-1 röd chili, urkärnad och finhackad


Soppan:


  • 3 salladslökar
  • 
1/2 röd chilifrukt

  • 2 kaffirlimeblad, torkade

  • neutral olja till stekning

  • 1 burk kokosmjölk
  • 
färsk ingefära, cirka 3 centimeter

  • 2 msk saft från lime

  • 2 msk fisksås

  • 2 dl mjölk


Så här gör du

  1. Börja med soppan: Hacka salladslöken och chilin och fräs tillsammans med limebladen i lite olja. Häll sedan på kokosmjölken.

  2. Skala och riv en bit ingefära och pressa ner saften i kokosmjölken. Tillsätt även saften från limen. Låt det sedan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.

  3. Smaka av soppan med fisksås. Hit kan du förbereda.

  4. Dumplings: Blanda kycklingfärsen tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen.

  5. Lägg ut wontonplattorna och lägg cirka 1 msk fyllning på varje degplatta. Dutta lite vatten runtom halva degplattan och försegla kanterna hörn mot hörn. Ångkoka knytena cirka 8 minuter. Om du inte har en ångkokare, går det lika bra med ett durkslag som du sätter över kokande vatten och lägger en bit oljat smörpapper i. Sätt på locket.

  6. Vid servering: Värm soppan, häll i mjölk och skumma av soppan med en stavmixer. Servera soppan med dumplingen i.