Kycklingwok med nudlar

Ingredienser
4 portioner
- 250 g kycklingfilé
- 250 g äggnudlar, okokt
- 1 st paprika
- 300 g broccolibuketter
- 2 msk rapsolja
- 1 dl vatten
- 1 msk fisksås
- 1 tsk sesamolja
Kryddsås:
- 5 msk soja
- 0,5 msk rödvinsvinäger
- 3 tsk färsk ingefära, riven
- 3 st vitlöksklyftor, pressade
- 2 tsk flytande honung
Så här gör du
- Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
- Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
- Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
- Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
- Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd.
- Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen, häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp. Receptet kommer från "Paulúns GI-mat" (Fitnessförlaget).
5 kommentarer om "Kycklingwok med nudlar"

Du kanske även gillar
Populära recept
Magnus
Måste man ha rödvinsvinäger?
Mitt Kök
Hej och tack för din fråga. Testa att byta ut rödvinsvinäger med balsamvinäger. Vitvinsvinäger har en lite mindre söt smak men kan ev fungera också i den här wok-rätten. Lycka till med matlagningen. Mvh Mitt kök-redaktionen
Carolina Sjöberg
5 msk soja låter väldigt mycket. Är det den mörka sojan eller den ljusa?
Mitt Kök
Hej Carolina,
Det ska vara 5 msk i receptet, men om du tycker att det blir för starkt så kan kan du nöja dig med 2-3 msk istället. Använd den mörka varianten.
Mvh,
Mitt kök-redaktionen
Maria Moberg
Smakade gott, men bilden stämmer ju inte överens med verkligheten, allt blev ju mörkbrunt tack vare dena mörka soyan, men som sagt var gott men inte bildvackert