Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingtournedos med mynta och butternutsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer med skinn


Fyllning:


  • 8 soltorkade tomater i olja

  • 1/2 basilika


Butternutkräm:


  • 200-250 g skalad, tärnad butternutsquash (alt pumpa)

  • 1/2 kryddmått muskotnöt

  • 10 blad mynta

  • salt och peppar

  • 1 msk smör

  • 1 lime krav, skal och saft


Rotfruktschips:


  • 1-2 gulbetor

  • 1-2 rödbetor

  • 3 dl frityrolja


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Mixa tomaterna med basilikan till fyllningen. Strö salt och peppar över en plastskärbräda för kyckling.

  2. Lägg kycklingfilén med skinnsidan nedåt på brädan och bred över tomatmassan. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidorna utåt och bind samman med bomullssnöre. Stek i panna med lite matfett så att skinnet får fin färg runtom.

  3. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsfast form och tillaga färdigt i ugn tills kycklingen når en kärntemperatur på 70 grader.

  4. Koka butternuttärningarna mjuka i lättsaltat vatten (häll på vatten så det precis täcker) i en kastrull. Häll bort kokvattnet men spara någon matsked.

  5. Mixa butternutköttet med smör, muskotnöt och mynta. Smaka av med limesaft och skal, salt och peppar. Blir moset för tjockt rör i lite av kokvattnet.

  6. Skala och skiva rotfrukterna tunt. Fritera dem frasiga i frityroljan, var försiktig med stänk och barn i närheten. Låt rinna av på hushållspapper, strö över lite salt.

  7. Vid servering: skär kycklingen i portionsstora stubbar och fördela på tallrikar med lite butternutkräm och några rotfruktschips.