Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingtårta med picklade grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 24 formfranska

Kycklingfyllning

  • 1 kyckling, grillad
  • 1 burk picklade grönsaker (250 g avrunna)
  • 2 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 2 1 ⁄2 dl gräddfil
  • 1 1 ⁄2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Ost- & persiljefyllning

  • 3 dl västerbottensost, riven
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 1 ⁄2 citron, finrivet skal
  • salt och peppar

Garneringskräm

  • 2 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 2 1 ⁄2 dl gräddfil

Till garnering

  • 2 gurkor
  • 1 ⁄2 kyckling, grillad
  • 300 g ostskivor
  • 1 burk picklade grönsaker (250 g avrunna)
  • bladpersilja

Så här gör du

  1. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Finfördela de picklade grönsakerna något.
  2. Blanda kyckling, picklade grönsaker, majonnäs, gräddfil, curry, sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.
  3. Blanda ost, gräddfil, persilja, citronskal, salt och peppar i en annan bunke.
  4. Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg 3 brödskivor på längden och 2 på bredden på en bricka. Bred på hälften av kycklingfyllningen.
  5. Täck med brödskivor. Lägg dem så att de täcker skarvarna, som man lägger tegel det gör att smörgåstårtan håller ihop bättre.
  6. Täck med ett lager av ost- och persiljefyllningen. Lägg på ett lager med brödskivor och täck med det sista av kycklingfyllningen.
  7. Täck med de sista bröd- skivorna. Blanda majonnäs och gräddfil och bred det ovanpå och runtom. Det ska vara ett tunt lager med garnerings- krämen på sidorna, tar man för mycket riskerar det att rasa ner. 8. Skär gurkan i tunna stavar och sätt dem runtom på sidorna av tårtan.
  8. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Gör rullar av osten, eventuellt behövs det tandpetare för att de ska sitta ihop.
  9. Lägg ostrullarna ovanpå tårtan och strö på kyckling och avrunna picklade grönsaker. Garnera med bladpersilja.